Jump to content
The library informs: Biblio är i bruk till 31.5.2024 / Biblio on käytössä 31.5.2024 asti
Cover for Störtflod
Isbn: 978-99-7964-446-0
Publisher: Jentas IS
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2024

E-book

Störtflod

USA år 2000. Den skrupelfrie kinesiske affärsmannen Qin Shang handlar med människoliv. Han har tjänat en fabulös förmögenhet genom att smuggla in kineser i USA. Den stora illegala invandringen är ett växande bekymmer för landet och den amerikanske presidenten ger immigrationsmyndigheterna i samarbete med Dirk Pitts NUMA i uppdrag att sätta stopp för Shang.

I jakten på den hänsynslöse smugglaren upptäcker Dirk Pitt att Qin Shang låtit bygga en jättelik hamnanläggning vid Mississippifloden mitt ute i vildmarken i Louisiana. Varför har han valt ett så otillgängligt ställe? Och varför har Shang köpt upp alla hustomter kring sjön där han bor? Frågetecknen hopar sig. När Dirk Pitt och hans ständige vapendragare Al Giordino till sist inser vidden av Shangs planer är katastrofen nära.

Störtflod är Clive Cusslers fjortonde spänningsroman i raden om äventyraren Dirk Pitt. Och enligt kritikerna är den hans allra bästa hittills. I flera veckor har den toppat bestsellerlistorna i USA, precis som hans tidigare böcker. Totalt har Cusslers böcker översatts till 30 språk och sammanlagt sålts i över 90 miljoner exemplar.

Själv lever Clive Cussler nästan lika äventyrligt som sin romanfigur. Han har letat efter bortglömda guldgruvor i öknen och dykt efter störtade flygplan i sjöarna i Klippiga bergen. Dessutom driver han den framgångsrika, ideella organisationen NUMA (National Underwater and Marine Agency), som på sina expeditioner har hittat över sextio förlista skepp av historisk betydelse. Precis som sin hjälte samlar Cussler på veteranbilar och har åttio stycken. Han bor omväxlande i Denver, Colorado och i Paradise Valley, Arizona, där han skriver sina romaner.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone