Jump to content
Cover for Eldens bok
Isbn: 978-91-8960-789-7
Publisher: Bokförlaget Nona
Category:
Novels
Accessible since: January 2024
Narrator: Hanna Fred Ekman
Length: 10 hours 2 minutes

Audiobook

Eldens bok

I nutidens Grekland bor en familj i djupet av en uråldrig skog: Irini, musikern som lär barn att läsa och spela efter noter, hennes man Tasso, konstnären som ständigt målar med skogen som musa, och Chara, deras lilla dotter vars namn betyder glädje. Den ödesmättade dag då deras liv förändras för evigt slickas himlen av lågor som jagar fåglarna framför sig. Skogsbranden som ska ödelägga deras hem och deras tillvaro kommer svepande.

I de pyrande ruinerna träffar Irini på liket efter den som vållade branden, en fastighetsspekulant som bara hade tänkt bränna av lite mark att bygga på men som istället orsakade en katastrof. Han är död, men orsaken är oklar, och i sitt ursinne över allt mannen berövat dem fattar Irini ett stundens beslut som kommer att förfölja henne.

Medan polisen utreder det gåtfulla dödsfallet sörjer Tasso sin far, som ingen sett sedan branden bröt ut. Tasso brände händerna så illa i eldsvådan att han inte kan måla, och nu har han svårt att försonas med den förkrossande förlusten av sin konstnärliga röst och sin älskade skog. Bara hans lilla dotter, som vill gottgöra den skada som skett, kan ge honom hopp inför framtiden.

Eldens bok är en självlysande skildring med vackert språk och innerlig ton. Den handlar om jakten på mening i tragedins kölvatten, och om de universella band som knyter människor till varann och till det land de ser som sitt hem.

Christy Lefteri växte upp i London och är dotter till cypriotiska flyktingar. Hennes roman, Biodlaren från Aleppo, sålde över en halv miljon exemplar runtom i världen. Även Sångfåglar blev en internationell bästsäljare. Nu är hon tillbaka med ännu en fantastisk och gripande berättelse om det hopp och otroliga mod som finns inneboende i alla människor.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone