Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Greven av Monte Cristo
Isbn: 978-87-7183-752-0
Förlag: Viatone
Kategori:
Romaner Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: januari 2024
Uppläsare: Martin Halland
Length: 49 timmar 1 minut

Ljudbok

Greven av Monte Cristo

Greven av Monte Cristo är en av världslitteraturens stora klassiker, en fantastisk historia om kärlek, intriger, straff och hämnd.

Sjömannen Edmond Dantes faller på sin bröllopsnatt offer för en illvillig komplott. Han fängslas för ett brott, som han inte har begått, och tillbringar fjorton bittra år i en fängelsehåla. I sin fångenskap får han kännedom om en stor skatt, som är gömd på ön Montecristo. Han planlägger sin flykt och en resonabel hämnd, som ska straffa dem som han anser vara ansvariga för hans öde. Eftersom han lyckats med att fly, är han inte längre den naive sjömannen, som försvann i fängelsehålan på ön If. Han är den charmerande, mystiska och kraftfulla greven av Monte Cristo.

Alexandre Dumas gav ut Greven av Monte Cristo som en följetongsroman (1830- och 40-talets stora modefluga) från augusti 1844 till januari 1846. Den betraktas i dag som en av de största klassikerna, omtryckt i otaliga utgåvor och filmatiserad upprepade gånger och fortfarande omåttligt populär. Inläsningen är baserad på en oavkortad översättning av boken.

“Ett stycke perfekt historieberättande.” – Robert Louis Stevenson

“Den största av alla flykthistorier.” – The Guardian

“Vad som gör Greven av Monte Cristo till en sådan överlägsen berättelse är att hämnden inte är den enda känslan som driver handlingen framåt… det är nästan en perfekt berättelse – i mixen finns det även kärlek, vänskap, avundsjuka, tro, bildning, arrogans och klass.” – Sunday Express

“En av de mest romantiska romanerna.” – Mail on Sunday

Alexandre Dumas (1802-1870) är mannen bakom några av litteraturhistoriens största klassiker, såsom Greven av Monte Cristo och romanerna om De tre musketörerna. Han var extremt produktiv och lyckades således med att skriva ca. 250 verk. Både Greven av Monte Cristo och De tre musketörerna kom ut som följetongsromaner i tidningen Le Siécle och uppnådde snabbt en enorm popularitet – en popularitet som fortfarande består med konstanta filmatiseringar och TV-adaptioner.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone