Jump to content
The library informs: Biblio är i bruk till 31.5.2024 / Biblio on käytössä 31.5.2024 asti
Cover for Pääoma ja ideologia
Isbn: 978-95-2393-182-4
Publisher: Into Kustannus
Category:
Economics & Business
Accessible since: October 2023

E-book

Pääoma ja ideologia

Menestysteos Pääoma 2000-luvulla saa jatkoa! Taloustieteen rocktähti Thomas Piketty tarjoaa murskaavaa nykypolitiikan kritiikkiä ja ehdottaa rohkeasti uudenlaista ja reilumpaa talousjärjestelmää.

”Pikettyn häikäisevä älykkyys tuottaa ajatuksia herättävää luettavaa.” – The Washington Post.

”Ehkä vielä vaikuttavampi poliittisesti kuin Pääoma 2000-luvulla... Piketty selittää, miksi nyt saattaa olla oikea hetki muutokselle kohti yhdenvertaisuutta ja millainen politiikka voisi saada sen aikaan. ” – Financial Times.

”Uskomaton yhteiskuntatieteellinen tutkimus, jolla ei ole vertailukohtaa.” – The Guardian.

Thomas Piketty(s. 1971) on Pariisin taloustieteellisen korkeakoulun professori ja EHESS-tutkimuskorkeakoulun tutkimusjohtaja. Hän on tutkinut tulo- ja varallisuuseroja historiallisesta perspektiivistä viidentoista vuoden ajan. Pääoma 2000-luvulla aiheutti kiivasta kansainvälistä keskustelua eriarvoisuudesta. Nyt Piketty haastaa meidät jälleen mullistamaan tapamme käsitellä politiikkaa, ideologiaa ja historiaa. Hän käy läpi aatteet, jotka ovat ylläpitäneet eriarvoisuutta vuosituhannen ajan, paljastaa oikeisto- ja vasemmistopolitiikan pinnallisuuden ja hahmottelee reilumman talousjärjestelmän rakenteita.

Taloutemme ei ole luonnon järjestämä. Markkinat ja pääoma ovat historiallisia konstruktioita, jotka johtuvat valinnoista. Samoista valinnoista ovat syntyneet myös aatteet kuten kolonialismi, kommunismi ja hyperkapitalismi. Kun ymmärrämme tämän, voimme alkaa suunnittelemaan tasapainoisempaa lähestymistapaa talouteen ja politiikkaan. Pääoma ja ideologia on aikamme tärkeimpiä teoksia, joka auttaa meitä paitsi ymmärtämään maailmaa myös muuttamaan sitä.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone