Jump to content
Cover for Det händer inte mig, del 3: FÖRRÄDERIET - En sann historia
Isbn: 978-91-8984-607-4
Publisher: Vibery Audiobooks
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: June 2023
Narrator: Åsa Persson
Length: 16 hours 0 minute

Audiobook

Det händer inte mig, del 3: FÖRRÄDERIET - En sann historia

FÖRRÄDERIET är den tredje delen i serien "Det händer inte mig", som är Veronikas berättelse om hur samhället, som ska vara vårt skyddsnät, kan svika när vi som mest behöver stöd. Beteendeteorier verkar ha fått fäste i utredningssystemet, teorier som inte har mycket med verkligheten att göra utan endast är till för att skydda förövaren. 

Institutionssituationen, som läsaren kommer att få ta del av i denna bok, ger en horribel bild. Personal avlöser personal, tiden bara går och kraven som ställs från socialtjänsten verkar grunda sig i förövarens världsbild. Sättet som barnen och Veronika blir behandlade på skulle knäcka vilken stark person som helst. Dessutom hänger en ständigt närvarande och ökande ovisshet över familjen. Får det gå till så här? Hur många barn är drabbade? Har vi verkligen ett samhälle som inte bara upprätthåller utan till och med främjar våld? 

Citat ur boken:"Jag var tvungen att skriva dessa böcker, för det är inte bara vår historia jag berättar. Näst intill varje våldsutsatt familj jag pratat med, delar våra erfarenheter av bemötandet och behandlingen från samhället." Veronika Axelsson

"Vi - och vårt rättsväsende - ska kunna ha förtroende för att barns intressen framkommer genom deras företrädare såsom socialtjänst, skolpersonal och sjukvårdspersonal. Veronikas böcker avslöjar att det inte har funnits tillstymmelsen av en chans till att ha ett sådant förtroende. I tredje och avslutande delen om familjen Axelsson får vi ta del av de små och ofattbara detaljer som möjliggör och upprätthåller goda förutsättningar för våld." Fia Sander, pedagog och representant för våldsutsatta mammor.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone