Jump to content
The library informs: Biblio är i bruk till 31.5.2024 / Biblio on käytössä 31.5.2024 asti
Cover for Den tomma stolen
Isbn: 978-91-8063-738-1
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2023

E-book

Den tomma stolen

Tredje boken i den hyllade thrillerserien om Lincoln Rhyme

»Den bästa psykologiska thrillerförfattaren av dem alla.« The Times

»Deaver är en mästerlig historieberättare.« Daily Express


Lincoln Rhyme är utled på sina förlamande skador, och har därför - tillsammans med sin kollega och livspartner Amelia Sachs - rest till en klinik i North Carolina för att genomgå en riskfylld, experimentell operation. Det skulle kunna göra honom lite bättre, men det skulle också kunna döda honom.
Men innan han får en chans att genomgå operationen anlitar den lokala polismyndigheten dem båda till ett chockerande kriminalfall. De måste nu ta full hjälp av sina rättsmedicinska kunskaper för att försöka spåra den psykotiske unge man som blivit känd som »Insektspojken«.
En katt-och-råtta-lek inleds bland North Carolinas ödsliga träskområden, och att sätta fast den svårfångade tonåringen tycks vara den stora utmaningen. Men allt förändras när Amelia - till skillnad från Lincoln - blir övertygad om pojkens oskuld.
I översättning av Hans Nordmark.

JEFFERY DEAVER är den bästsäljande kriminalförfattaren bakom serien om den före detta NYPD-polisen och numera rättsmedicinske konsulten Lincoln Rhyme. Deavers böcker har sålt i över 50 miljoner exemplar och han har nominerats till sju Edgar Awards. Den tomma stolen är tredje boken i serien om Lincoln Rhyme, vars första del, I samlarens spår, även blivit Hollywoodfilm med Denzel Washington och Angelina Jolie i huvudrollerna.

»Världens skickligaste thrillerförfattare.« Daily Telegraph


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone