Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den nakna sanningen – varför vi är otrogna och vad vi kan lära oss av det
Isbn: 978-91-9870-464-8
Förlag: The Book Affair
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: mars 2023
Uppläsare:
Mattias Linderoth
Angela Ahola
Ella Schartner
Length: 9 timmar 14 minuter

Ljudbok

Den nakna sanningen – varför vi är otrogna och vad vi kan lära oss av det

Den nakna sanningen är en undersökande bok om otrohet. Trots att det är förknippat med skuld, skam och tabu och händer det ändå överallt omkring oss. Angela Ahola är relationsexperten som själv blev drabbad och som bestämde sig för att ta reda på varför och vad det säger om oss och vår samtid.

Otrohet är lika gammalt som kärleken. Det är det yttersta sveket med kraft att ödelägga en människas liv, men ändå så vanligt att var tredje vuxen någon gång drabbas. Nu hade det hänt Angela och som ett sätt att få insikt och laga sig själv inleddes arbetet med denna bok.

När alla andra böcker i ämnet handlar om hur vi kan läka efter uppdagad otrohet och hur man återskapar tilliten, vill Angela undersöka den otrognes inre resonemang och motivation. Under flera års tid gjorde författaren djupintervjuer med personer som varit otrogna för att förstå deras drivkrafter och bevekelsegrunder. Dessa berättelser varvas med den senaste forskningen och hennes egen resa. Resultatet är spännande som en thriller, samtidigt som det är både kunskapsrikt och tankeväckande.

- Denna resa, mot att förstå otrohet har varit bland det starkaste jag upplevt. Berättelserna du kommer att få ta del av är öppna och naket ärliga. Känsloladdade, spännande och med oväntade vändningar. Jag är övertygad om att du kommer att bli lika överraskad som jag, skriver hon i förordet.

Angela Ahola har disputerat inom området perceptionspsykologi. Hon är även en ofta anlitad föreläsare. Ahola har förmågan att förklara komplexa psykologiska teman med humor, inspiration och tydliga exempel. Tidigare har hon givit ut böckerna Konsten att göra intryck (2016), Dina dolda drivkrafter (2020) och 100 Dejter (2021). Hon anlitas återkommande som relationsexpert i morgonsoffor i tv.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone