Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Flickan med det röda håret
Isbn: 978-91-8077-000-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: februari 2023
Uppläsare: Joakim Sædén
Length: 34 minuter

Ljudbok

Flickan med det röda håret

Snap! Nu ser du mig. Snap! Nu är jag borta.

Vem är tjejen med det röda håret?

Frans och hans mamma flyttar till Norrland. I det lilla röda huset som ligger vid en vacker sjö hoppas de bli glada igen. Här finns inga klasskompisar som retas och inget som påminner om en pappa som blev sjuk och dog. Men snart börjar Frans drömma otäcka drömmar. Har de något med flickan med det röda håret och den vita klänningen att göra? 

Helena Dahlgren är skräckexpert, författare och översättare. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sina ungdomsböcker om Ödesryttarna som baseras på onlinespelet Star Stable. Hon debuterade som lättlästförfattare 2019 med Flickan i den rosa skogen.

Sagt om En perfekt selfie som fick högsta betyg av BTJ:

Författaren bygger skickligt upp en krypande mardrömslik stämning genom hela berättelsen. Skräcken knyts ihop med de psykologiska teman som nämns ovan, vilket förstärker obehaget. /…/ Formatet är kort och texten medvetet skapat för att vara lättläst. Det är riktigt bra, obehaglig och spännande skräck i kortformat - dessutom med en tvist på slutet. 

Fia Idegård, BTJ

Sagt om De väntar på mig som fick högsta betyg av BTJ:

Teman som anas är familj och tillhörighet, livet och döden, sorg samt att det man ser på sociala medier inte visar hela sanningen. Det är skickligt berättat och en mycket spännande läsning i kortformat som ges här.

Fia Idegård, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsaren.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone