Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Klaani - Tarina Sammakoiden Suvusta
Isbn: 978-95-2947-230-7
Förlag: Media Potentia Oy
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Romantik
Tillgänglig sedan: februari 2023
Uppläsare: Jukka Pitkänen
Length: 15 timmar 36 minuter

Ljudbok

Klaani - Tarina Sammakoiden Suvusta

Tauno Kaukosen Klaani on Hannu Salaman ja Väinö Linnan teoksiin vertautuva tamperelaisklassikko. 

Eletään sodanjälkeisiä levottomia aikoja. Sammakon veljekset Samuli, Benjamin ja Leevi kamppailevat päihteiden ja pikkurikollisuuden noidankehässä, josta vain Samulin pojalla Aleksanterilla näyttäisi olevan mahdollisuuksia murtautua ulos. Hän on älykäs ja herkkävaistoinen, hän voisi opiskella ja kokea rakkautta, mutta onko sukuperintö liian raskas, onko hänen kohtalonsa ennaltamäärätty.

Talonröttelöt rehevine henkilöineen, yölliset kadut, ratapihat, verstaat, poliisin putka ja kuulusteluhuone muodostavat maiseman, jonka läpi välittyy edelleen polttavan ajankohtainen aihe siitä miten vaikeaa ihmisen on ylittää omat psykososiaaliset lähtökohtansa. 

Vaikka Klaanin päähenkilöt ovatkin miehiä, Mirjan, Ullan ja Raakelin kaltaiset naiset eivät unohdu, he ovat epäsovinnaisia ja voimakkaita hahmoja, häpeämättömän seksuaalisia ja aktiivisia toimijoita. 

Ennen kirjailijan uraansa Kaukonen kärsi vankilatuomion, joten hän tunsi hyvin kuvaamansa todellisuuden ja autenttisuuden tuntu on teoksessa hyvin aistittavissa.

-Kirjailija-ohjaaja Pasi Lampela


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone