Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En kort historik om jämlikhet
Isbn: 978-91-8002-253-8
Förlag: Mondial
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

En kort historik om jämlikhet

Ingen har som Thomas Piketty blottlagt hur våra politiska och ekonomiska system banat väg för orättvisor. I sin nya bok visar han med stor skärpa hur det vid sidan om kriser, våld och tyranni hela tiden förts kamper för rättvisare inkomstfördelning, starkare rättigheter och minskad ojämlikhet.

Förändring går att åstadkomma. Men för att röra oss framåt måste vi ständigt ompröva våra välfärdssystem och stå emot historielöshet och kulturell separatism. Och viktigast av allt: kampen för jämlikhet stannar av om vi inte själva för den vidare.

En kort historik om jämlikhet sammanfattar världens ledande nationalekonom sina tidigare arbeten. Det är den perfekta introduktionen till hans tankar, idéer och drömmar om en bättre framtid.

*

Thomas Piketty (f. 1971) är en av vår tids mest uppskattade och lästa nationalekonomer. Hans tidigare böcker om ekonomisk ojämlikhet, Kapitalet i tjugoförsta århundradet (2015) och Kapitalet och ideologin (2020), har redan uppnått klassikerstatus. Piketty är professor vid École d'économie de Paris och École des hautes études en sciences sociales.

*

»Med sin typiska klarhet, imponerande bredd och provocerande progressivitet är Pikettys nya bok en livsviktig introduktion till hans idéer.«
Publishers Weekly

»Piketty presenterar en plan som är både smart, genomtänkt och grundad i en beundransvärd politisk övertygelse.«
Washington Post

»Alla som ännu inte tagit sig igenom Pikettys tidigare böcker borde läsa den här.«
Financial Times



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone