Jump to content
The library informs: Biblio är i bruk till 31.5.2024 / Biblio on käytössä 31.5.2024 asti
Cover for Den kungliga guvernanten
Isbn: 978-91-6423-518-3
Publisher: Piratförlaget
Category:
Feelgood
Accessible since: June 2022
Narrator: Gabriella Boris
Length: 16 hours 52 minutes

Audiobook

Den kungliga guvernanten

sätter också nytt ljus på en av världens mest kända familjer spännande roman om kärlek och dramatik, lojalitet och försakelser och kungligheter förstås. BTJ helhetsbetyg: 4.

En episk berättelse om drottning Elizabeths barndom och kvinnan som fostrade henne.

LONDON 1933. Tjugotvååriga Marion Crawford har rest från Skottland för att bli guvernant åt de små prinsessorna Elizabeth och Margaret Rose. Det enda kravet hon har på deras föräldrar, Hertigen och Hertiginnan av York, är att hon ska få tillåtelse att införa en aning normalitet i flickornas skyddade och privilegierade tillvaro.

Marion trotsar de gammalmodiga etikettsreglerna genom att ta med prinsessorna på tunnelbaneresor, till offentliga simbassänger och på shoppingturer på Woolworths. Från sin position i kungafamiljens absoluta centrum blir hon vittne till nittonhundratalets stora händelser: Edvard VIII:s abdikation, den glamourösa kröningen av Elizabeth II och andra världskrigets början. Hon lotsar de kungliga flickorna genom allt detta, lika nära som en mor.

Men Marion Crawford får göra stora uppoffringar som familjen Windsors nära förtrogna. Äktenskap, barn, egna åsikter allt får hon offra i skuggan av den kungliga glansen. Men kommer det att räcka för att behålla kungafamiljens tillgivenhet när allt rasar?

Med inspiration från verkliga händelser och oräkneliga källor har Wendy Holden skrivit en episk roman om kärlek, försakelser och lojalitet.

 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone