Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Yngre med åren
Isbn: 978-91-7469-528-1
Förlag: Ordalaget Bokförlag
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: juni 2022

E-bok

Yngre med åren

"Allt som tas upp är lättbegripligt och jordnära samtidigt som det har en fast förändring i forskning. Författaren tar också in personliga erfarenheter och reflexioner, vilket ökar läsvärdet... Boken är prydligt formgiven med vackra foton och enkla, dekorativa illustrationer. Betyg 4 av 5."

BTJ, Michael Nyhaga

 

Yngre med åren riktar sig till alla som vill leva ett sunt och långt liv, samt de som arbetar med att skapa ramar för andras välbefinnande. Boken behandlar områden som kost, rökning, motion, alkohol, föroreningar, mental hälsa och sociala relationer.

Men vad kan man själv göra för att må så bra som möjligt? Ska man sluta dricka kaffe? Finns det en "lagom" mängd alkohol som till och med är bra för de flesta? Kan huden blir bättre av motion? Påverkar stress vår fysiska hälsa? Hur yttrar sig kronisk inflammation? Vad händer med kroppen när du röker och hur reagerar den när du slutar? Kan hormoner fungera på samma sätt som antidepressiva mediciner?

- Yngre med åren bygger på vetenskapliga fakta: Du kan välja en livsstil där dina celler och därmed din kropp blir yngre i biologisk bemärkelse, säger Bente. Din faktiska ålder ökar medan du blir yngre fysiologiskt sett. Du bestämmer i viss mån själv om du vill dö som pigg 90-åring eller som sjuk 80-åring. Frågan är hur. I den här boken ger jag mina förslag till hur du bör leva om du vill vara stark under hela livet och få ett långt liv utan allvarliga sjukdomar.

BENTE KLARLUND PEDERSEN är överläkare på Rikshospitalet och professor på Köpenhamns universitet, med inriktning på motion, hälsa och hur immunförsvaret är kopplat till motion. Bente är även författare av Gå-boken. Hon är den sjätte mest citerade personen i Danmark.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone