Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den gyllene legenden och ett otal mord
Isbn: 978-91-8953-417-9
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2022
Uppläsare: Per Svaneland
Length: 2 timmar 28 minuter

Ljudbok

Den gyllene legenden och ett otal mord

En 113 år gammal synsk kvinna i en bostadsrätt i Malmö flyttas i en dröm tillbaka till det antika Egypten 2020 f.Kr. Hon hamnar hos en grupp sarmatiska överstepräster och lärda män, som är i full gång med en ritualisk lammofferprocess tillägnad deras allsmäktige gud Serbon.

Men någonting går snett den makabra natten och en förbannelse lägger sig över dem. Prästerna jagas till vansinne av onda demoner och mördas på ett bestialiskt sätt på en övergiven kyrkogård. Dessvärre dör inte prästernas själar utan de förenas till en svärm av rättvisans riddare som nu ska hämnas dem alla. Men vem ska de hämnas mot och till vilket pris?

Nu gäller det för den pensionerade skånske mästerdetektiven och amatörarkeologen Chetko J Stridsberg, att snabbt lösa mysteriet innan morgonovädret utplånat alla spår i kyrkoområdet på Sinaihalvön.Invånarna i bergstrakten Ras-al-Satan är alla misstänkta, inte ens den folkkäre översteprästen och härskaren Serviacus är utan synder.

"Den gyllende legenden och ett otal mord" är en parapsykologisk, mytologisk och semihistoriskt förankrad spänningsroman om återblickar genom tidsåldrar och mystisk profetia. Trots sin höga ålder och demens måste den seglivade Poleksija Nestorovich Stridsberg sansa sig för att övervinna sin fruktan för döden och spöken – och tillsammans med den oanade släktingen Chetko J Stridsberg lösa mysteriet med morden. Det blir en bitter kamp mellan det goda och det onda, samt en strid mellan två antagonistiska demonvärldar och två rivaliserande halvhedniska religioner.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone