Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Preppa mat
Isbn: 978-91-7795-976-2
Förlag: Polaris Fakta
Kategori:
Samhälle & politik Matlagning, mat & dryck
Tillgänglig sedan: april 2022

E-bok

Preppa mat

Vi har alla blivit väl medvetna om att vid en samhällsstörning eller krissituation kan tillgången på mat bli begränsad. Detta kan gälla vid en pandemi men också efter ett längre elavbrott eller en omfattande storm.

Myndigheterna rekommenderar att alla hushåll har mat och vatten så att de klarar sig åtminstone några dagar vid en samhällsstörning. Men få av oss vet vilken mat man egentligen bör ha hemma och hur mycket. Vad ska man satsa på? Hur ska den förvaras? Hur länge håller den sig? Vilka ingredienser är smartast med tanke på rekommenderat näringsintag? I spåren efter en storm kan elen gå och vad gör man då med innehållet i frysen? Och hur kan man alls laga mat utan el?

I Preppa mat reder Niklas Kämpargård ut begreppen och kommer med handfasta tips och råd för hur du bäst förbereder dig på och klarar dig igenom en period av isolering eller matbrist, oavsett om du bor i en lägenhet i stan eller i ett hus på landet. Boken ger dig tydliga checklistor som bas för planeringen och innehåller dessutom många spännande recept med de ingredienser som du fyllt förråden med.

NIKLAS KÄMPARGÅRD är skribent, fotograf och föreläsare med fokus på krisberedskap, odling och självhushållning. Han senaste bok är den omtalade Storm, översvämning och torka, och han har tidigare gett ut bland annat Krishandboken och Lev som en bonde.



EPUB3: Fixed format


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone