Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mustat juuret
Isbn: 978-95-2388-040-5
Förlag: Siltala
Kategori:
Romaner Noveller
Tillgänglig sedan: februari 2022

E-bok

Mustat juuret

Vuoreen louhitussa holvissa kutsuvierasjoukko ihmettelee siementen kasvualtaista rönsyäviä juuria. Black metal -visionääri valmistelee yhtyettään suureen palautusliikkeeseen.

Korvan puhjennut tärykalvo vuodattaa tuntonsa kantajalleen. Työhaastattelun tilannetehtävä herpaantuu, kun valintojen ristiriidat syvenevät.

Mikko Granrothin esikoisnovellit kertovat hallitsemattomista hankkeista ja suuruuskuvia elättelevistä hahmoista. Vahvojen äänialojen virittämissä teksteissä ajaudutaan sivuraiteille ja kamppaillaan putoamisen voimia vastaan. Kun näkyvyys omien projektien ulkopuolelle on heikko, syntyy tarve kiilata alkuun ja yrittää tuhon partaallakin uudestaan.

Tummaa huumoria välkehtivät novellit tutkivat kieltä ja muita pitelemättömiä aineksia, kuten öljyä, villaa ja juureksia. Pinnan alla kulkee ekodystopian ja energiajuhlan sävyjä. Juuret löytävät maanalaisia väyliä pitkin terminaaleihin, lähelle kaupunkeja. Säiliöautot noutavat keiton. Keitto siirtyy koneeseen. Paljon jää piiloon, mutta juuret pärjäävät pimeässäkin.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone