Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kurt Björklund : en annorlunda världsomseglare
Isbn: 978-91-1310-663-2
Förlag: Norstedts
Kategori:
Resor & geografi
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

Kurt Björklund : en annorlunda världsomseglare

Redan vid unga år bestämmer sig Kurt Björklund för att lämna statarlivet i Skåne och gå till sjöss. När andra världskriget bryter ut lever allt sjöfolk farligt och Kurt får se sina kamrater dö när det fartyg han kallar sitt hem sänks av tyska bombplan. För att hämnas sina vänner anmäler sig Kurt som frivillig till engelska armén och den 6 juni 1944 går han i främsta ledet vid landstigningen i Normandie. Ungdomens omtumlande upplevelser kommer att forma ensamseglaren Kurt Björklund.

Vid femtionio års ålder kastar han loss för sin första världsomsegling, och vid hemkomsten tre år senare hyllas han som en hjälte av tusentals människor. Den första seglatsen följs av ytterligare två fullbordade varv runt jorden och han blir den förste skandinav som ensam rundar alla de klassiska hornen. Med stor viljestyrka och handlingskraft står han upp mot alla prövningar. Stormar som välter båten, bryter riggen och pressar sinnet till självmordets rand; fientliga valar och förrädiska ebb- och fl odområden - äventyr som får uppmärksamhet både i svensk och internationell press. Kurt berättar om sina upplevelser på kassettband som han skickar hem till Sverige. De går som följetong i Radio Malmöhus i mitten av 80-talet och trollbinder tusentals lyssnare.

I och med denna bok, skriven i samarbete med Marie Blomqvist, har en större publik fått ta del av denna annorlunda världsomseglares äventyr.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone