Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblio är i bruk till 31.5.2024 / Biblio on käytössä 31.5.2024 asti
Omslagsbild för Ett liv på egna villkor
Isbn: 978-91-2709-597-7
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Ett liv på egna villkor

Denna bok vill ge röst åt människor med svåra psykiska funktionshinder och försöker visa på deras sätt att förstå sin vardagstillvaro. Det är viktigt att de kan få känna sig accepterade och bekräftade för sina egna egenskaper i vården och omsorgen – även när de terapeutiska framstegen uteblir, menar författaren.

Berättelserna handlar om personer i olika vårdformer och verksamheter: en rehabiliteringsmottagning, en öppenvårdsmottagning och en akutmottagning inom psykiatrin samt hemtjänstens dagverksamhet och gruppboenden. Utifrån innebördsanalyser av intervjupersonernas redogörelser ges här förslag på hur vi kan förstå även det som de själva inte direkt uttrycker. I boken får läsaren också möjlighet att följa och granska arbetsgången i författarens tolkningsarbete, som bygger på en livsvärldsförankrad hermeneutik.

Maria Nyström är leg. sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatrisk vård, fil. mag i psykologi och fil. dr i vårdpedagogik. Hon är verksam som lektor vid Ersta Sköndal högskola, Stockholm. Författaren har också terapeutisk utbildning och en lång klinisk erfarenhet inom psykiatrisk vård, där hon dessutom drivit anhörigutbildning.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone